Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit skylt febrigt namn




Händer mot ett fönster


ser in. Mellan dem hinnan. I givakt
meningsbyggande ordpar. Som vi
talade var det vingar påträdda över
språket, rättade du mig.
Plötsligt. I mörkret ditt ansikte som en
bild av liv i berså

visst talade allvaret
värkte våra minnen


om skrev skulle ni hemsöka
samvetet

så låter oss vila likt spröd
lilja invid vägens kant

som om inte längre lyckas resa alls
släppte oss avsides vid okänd mark








Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-11 21:44



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Du är makalös på att skapa meningar som tvingar mig att stanna till och reflektera (som tex denna underbara: "Som vi / talade var det vingar påträdda över / språket", och så det abrupta "rättade du mig"). Texten har en fint bärande linje av övergivenhet/distans - ja, ungefär som känslan vid feber - man når inte riktigt ut... så läser/känner jag i din text.
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP