Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finna kärlek i regnet

kallt,
vätan flyter floder,
is längs kalla kårar
och grå vy som föder ångest

vinden tränger igenom,
solen har gett upp sin kamp
brunlöven bildar täcke över det
som en gång var grönt,

kylan svarar inte,
skapar inga liv,
den bara tar, bedövar och släcker

regnet lägger sig på ytan
och sköljer bort minnen
som kunde värma

rädslan är inte mörker eller svärtan,
det är att se ljuset utan att få ta del av det,

betongträden som aldrig bryts vid storm
står rakt upp och längtar efter de färger
som nyanserar och skapar,

men det är kallt,
nordanvinden regererar över vidder,
bildar is på det levande döda och
hoppas på mirakel,

evighetsregnet upphör inte,
det slutar inte,
förrän du känner kärleken rusa
genom din vener,




Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Poisé
Läst 476 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-12 12:37



Bookmark and Share


  Emme VIP
Mäster Max är tillbaka =)
Ett klart bokmärke på denna..
Stark med massa inlevelse..
2013-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
"evighetsregnet"...ja, så känns det kanske just nu...men det kommer nya dagar...
2013-11-12

  Stefan Albrektsson
Vemodigt (och i övrigt fyllt av v). Jag tycker särskilt om "vätan flyter floder" - mycket vackert.
2013-11-12

    ej medlem längre
Jättebra!
2013-11-12

  b.c.
starkt skrivet!
2013-11-12

    ej medlem längre
Otroligt snyggt
2013-11-12

  poetryGirl
fint skrivet
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé