Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ensam kvällspromenad värd att minnas och rekommendera


Dimland pausland

 


I skymningen

på hösten

längs havet

ensam på den blå leden

längs ekuddsgatorna

när belysningen började skimra

och på avstånd färjans lampor glödde

månens smala kniv därovan och

i vattnet tvekande samma

och dimmornas långsamma smygande

blir jag kär i Vaxholm

 

visst kan man det

 

och

i mörkret

och bussens trygga burrande

med huvudet fullt av glädje, 

minnen bekräftelseprat

finns det kvar

i minnesbanken

den specifika balansen

mellan gammalt och nytt

havsdoft dimfukt söt cafedoft

 

Pausland och dockskåp

orättvist bortglömt 

på vintern

Nu

är det egentligen bäst




Fri vers av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-12 11:23



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Innehållsrik promenad.
2014-05-31

  Alva Johnsson VIP

Så fick jag ändå promenera med Dej. Bra!
Känna alla dofter. Tänk vad ord kan förmedla!
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP