Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken



Avklädd och hudlös står jag inför er
blottad
alla mina fasader raserade
inga masker kvar
att dölja mig bakom
Här har ni mig
i all min ömklighet
som den darrande harpalt jag blivit
ful som stryk
ohygglig, rent ut av
Som ni förstår,
ingen kan hata mig
som jag
Sitter här skälvande
inför era granskande ögon
läkare, kandidater
sköterskor skötare...
horder av åskådare
till min ynkedom
Vänder bort min blick av skam
ni får tolka mig som ni vill
Ge mig en säng
och låt mig vara
ifred
där
jag är

Är viljelös
numera
allt pågår utanför min kontroll
Är ett visset löv
i stormar som viner
idag ligger jag stilla
frusen och kall
Det finns inga ord kvar
där jag är
Ni kan låta mig stanna
Ni kan låta mig gå
Min värld är sluten
det finns inte längre någonstans
att ta vägen
Ni kan säga vad ni vill
jag vet redan att allt är över
Ta ni hand om mig
inget spelar längre någon roll




Fri vers (Fri form) av Bellissima
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-12 12:01



Bookmark and Share


  SatansSon
sorgligt. hoppas på ett underverk gör jag. för din räkning såväl för min egen.
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima