Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstlöv


Nu faller det sig så att jag vill ta bladet från munnen och berätta om löv. Om trädens förvandling från gröna lungor till knotiga skelett.

Det finns många typer av höstlöv

Löv som darra, löv som falla för att sedan landa.
Det finns löv från bok, löv från asp och löv från ask.

Höstlöven är naturens eget fyrverkeri där deras olika färger och nyanser förtrollar oss.

Varje år vill vi ge oss ut med kamerorna för att föreviga skogens vackra skådespel, detta trädens avskedsföreställning innan dess rödgula ridå som likt en epilog långsamt faller mot marken. Föreställningen är över och sommaren lämnar teatern på lövens röda matta.

Det finns många varianter av höstlöv.

Löv som är runda, löv som plockas och löv som blir bundna.
Det finns löv som man till högar kratta, där hoppande barn sensyns leka och skratta.

Höstlöv innebär inte enbart död i naturen. Många är de varelser som spenderar vinterns dvala i gömslen av löv.

Så räds icke!

Det kommer en ny vår då löven åter skiner med all sin prakt. Denna gång av nyanser från en grön palett. Ett nytt levande skådespel som spelas hela våren och sommaren för att åter fullbordas i ett crescendo av rött, gult och orange.

© Boa Berg
2013-10-15
12:50




Prosa av Boa Berg
Läst 638 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-12 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg