Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlavalva kalla med trumpet

Jag vill tro att en värld är möjlig där människor ärligt och naket ser in i varandras ögon, går in på djupet och vågar titta med hela hjärtat
vidgavlat utan dörrar med mest ovalt skurna valv

Råa elektriciteter
Där drivkraften i människan inte längre bottnar i en panikartad tomhet, utan är naturligt igångvriden likt det knirrande ljudet av värmens tidur
Tidlöst och rastlöst

Så aldrig av skyldighet fortsätta, utan av viljan,
Att vilja leva

Och sedan att vilja älska livet. Precis så
Och däremellan svingas slöjor av glittertunna material som stjärnor runt våra kroppar



Där vi istället för att se öppningar i hat och rädsla som åter ska ta ner oss till fördärvets avgrund,
Fokuserar på vad den har givit annat än ogivna stilla lekar. Okuperat syniskt studerat

Jag vill tro att en värld är möjlig där du är tillåten
Att få vilja blanda dig

Att få slänga sig ut i ett oändligt kosmos
Och bli din kärlek till dig själv




Fri vers av rundgångbalansochgungning
Läst 307 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-11 16:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin tanke...värd att sträva efter.

2015-01-07

    Lars Gullberg
Kalla ska det stå
men det tror jag du förstår
2014-12-10

    Lars Gullberg
Du är en vacker filosof skulle jag vilja kall dej

Dina ord

ditt sätt att se

här behövs inga applåder eller trumvirvlar

här kan man andas

Tack

/Lars


2014-12-10
  > Nästa text
< Föregående

rundgångbalansochgungning
rundgångbalansochgungning