Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

idag åt vi mat, samvetet och jag

Mätt och belåten
klappar jag mig på magen
Föser mig sakta iklädd mjukiskläderna
till soffan och den stora tv:n som
bor några rum bort
från köket

Slår på tv.n
jublar innombords
över att serierna nu går
lite oftare på alla kanaler
Snark
Jag vill se naturdokumentärer

Byter kanal
och somnar till elefanternas
parningsläten
Vaknar när akten är över
utav att samvetet knackar mig på axeln
och frågar vilken tallrik och glas jag ska
äta frukost ur, nu när jag
inte diskat på en vecka

Som vanligt föreslår jag
bordet
Men samvetet står alltid
kvar där lutandes över soffan
utan att säga något mer
än menande blickar mot köket

sappar bland kanalerna
fan inte äns en pangpang film
duger längre som ursäkt

Så resten utav kvällen
får jag och samvetet diska
en veckas disk
Klagar på varrandra för att
ingen gjort det tidigare




Övriga genrer av yoyyo
Läst 550 gånger
Publicerad 2006-03-12 17:28



Bookmark and Share


  Axelandra
wow!

den här va ascool!

:D
2006-04-07

  Katastroferna
Jag gillar den här texten! Den kan både läsas som en skämtsam ungdomslivsberättelse eller som en djupare berättelse om att man skjuter de hemska sakerna framför sig men ändå tillslut står där i skiten och då är det ännu värre än om man gjort det tidigare. Eller nåt sånt.
Gillar vardagligheten i språket!
2006-03-27

    kung.karl
haha brukar vara så, man skjuter upp de men inte vill göra till sista dagen. rolig text
2006-03-12
  > Nästa text
< Föregående

yoyyo
yoyyo