Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek utan tillit - är som gräddpulver utan kaffe... Med förbrukat bäst före datum dessutom.


Pistis


"Jag vägrar bevisa att jag existerar" säger Gud

"För bevisen förnekar tron,

och utan tron existerar jag ej."




Fri vers av Schizooliza
Läst 476 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-11-13 19:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att slå en hal knut på en cirkusakrobats allt för snabba volt.

Alla försök till förklarande resulterar i flykt. Fråga alla vetenskapsmän där håller på att bena upp all materia och bara finner mer och mer.
2013-11-15

  Schizooliza
Tack kära Syster o bröder för intressanta reflektioner:) För mig är det lite enklare: jag tror på min nästes fulla potential o dennes positiva inre kärna och att vi alla har detta utan att behöva bevis. För gör vi alla det så blir vi ju gud tillsammans vilket vi aldrig hade trott om vi hade haft beviset o då aldrig kunnat tro på varann. Tjohoba från lilla mig.
2013-11-15

    ej medlem längre
Intressant på flera sätt. Kanske befinner vi oss mitt i punkten av livet om vi kan avskala tron och våga andas nuet för att finna bilden som befinner oss att vara utan illusionen som kanske ändå tron är. Frågan blir väl då vad vi har kvar?

Koncist och bra !
2013-11-15

  Lars Hedlin
Tro det! Frågan är : Hade vi existerat då?
2013-11-14

  Elina Vacker
Tänkvärt, ja tro och hopp ersätter ju det där tomrummet där vi annars kräver bevis för att förklara, och kan vi inte förklara saker föds ju frustration, så den där tron och hoppet håller flera av oss i bättre i balans trots att särskilt mycket inte gick att leda i bevis :-)

Elina
2013-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza