Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ägarinnan

Håret är en skog av brutna grenar
fiskens rovblick rör sig stelt och kallt
ryttlar illa med en blodröd fena
krälar som en snigel i ett kar av salt


Den tunga summativa blicken
summerar rappt det formativa tricket
Glansens tyngd i det perfekta bettet
skrämmer sakta sansen helt från vettet


Här är kallt och här är dött
av princip har var och en förblött
De döda lever ännu med en tro
på att Karon aldrig slutar ro


Fjärran klingar ekot av det sista skrattet
Tomhet andas glömska
i den stora natten




Bunden vers (Rim) av Jordgubbsodlare
Läst 507 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-11-14 11:41



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Läser denna igen: den är otroligt bra. Rytmisk tyngd, välvalda rim - och jag älskar slutets lätt dissonanta nästanrim… det ger mig just känslan av den stora tomheten som klingar ut.
2013-11-20

  Mona J.
Tre första verserna är sååå bra! Hade velat se samma rim i den sista.
2013-11-14

  Katinka VIP
Snyggt, anas maktspel..
2013-11-14

    ej medlem längre
åh, om du ändå fullföljt pentametern i raderna 4, 5, 6, 9. you can do it!
summativ och formativ var oväntat. en extra eloge för det.
2013-11-14

  Tess74
Wow! Darkness. Love it. Du ger en skrämmande känsla som kryper sig på
2013-11-14

  Solitaire VIP
Wow!
Hade jag läst den på småtimmarna...
Jädrar viken hudflängande, brutal text!
Jag är helt såld...

Fem rödingar med plus
2013-11-14

  Stefan Albrektsson
Mörk tyngd väver sig genom texten, ljuset avlägset och skrämmande bilder. Men o, vilken text, vilken domkyrkoklang i ord och rim - en sång ur mörkret.
2013-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare