Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stickar för livet!

I Kungsholmens grundskola i Stockholm
stickar elever halsdukar till hemlösa på
schemat står: Välgörenhet!

Eleverna lär sig både att se problem i
samhället och entreprenörskap genom
att ta kontakt med olika företag
och be om material.

Till och med elever utanför klassen
hjälper till att sticka. De hoppas få ihop
100 stycken och de har redan stickat hälften.

De färdiga halsdukarna slås in och tanken är
att eleverna skall överlämna paketen vid
soppköket i Klara Kyrka i mitten av december.

Eleverna gör också kort och skriver julhälsningar
på svenska och engelska åt de hemlösa.

Den som vill kan lämna in egenhändigt stickade
halsdukar helst i ullgarn det värmer bäst till
skolans expedition på: S:t Göransgatan 145.

Nu stickar även jag halsdukar till de hemlösa...












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 557 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-16 11:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra. Vi får inte glömma att det finns många fina ungdomar. Hoppas att de får den uppmärksamhet de förtjänar.
2014-01-25

    ej medlem längre
Väldigt fint
2014-01-13

    Dan Myrbeck
Jättebra initiativ!
2013-11-22

  ULJO
Fint agerat
2013-11-18

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Varm Empati
i Vinter Kyla
Goda Hjärtan
Hjälper/Kram
2013-11-17

    ej medlem längre
Härliga initiativ.




2013-11-17

  ResenärGenomLivet VIP
Ett mycket bra initiativ...
2013-11-16

  Nasrin
väldigt uppskattande gjort. Kram
2013-11-16

  Lars Hedlin
Fint skrivet och varmt gjort!
2013-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt