Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad vore vi utan dem!

Det talas ofta om stora pris
höga vinster, stora skrällar och
stora smällar, skall de´va´ för att
ge och få effekt. Ja större än stort
skall allt göras som görs så att det
ingen undgår det som sker
utan alla det ser!

Men jag tänker i vanliga människors liv
händer inte ofta stora ting, men många små
goda saker, som ger en en så´n lycka så man
tycker att man är i en lyckoring. En sträcker sin kofta
emot en och säger, jag ser att du fryser, ta den om
dig. En annan ser att man kånkar och bär, stannar
bilen öppnar dörren och säger, jag kör dig hem.
Behöver du mer hjälp så säg till mig... De ringer
och frågar hur man mår... Och man känner
hur sjuk man är, när jag blir bättre:
Då blir jag en av er här.

Det talas talas inte om små saker som sker
hur många händer som sträcks fram i tysthet
till hjälp utan att någon ber, hjälpen bara
landar och tillsammans tror jag att alla
frivilliga hjälpande händer gör jättemycket
gott för andra, så man kan verkligen undra
utan dessa hur skulle vi då alla
så gott här kunna vandra...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-19 17:20



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Kloka och insiktsfulla ord Ewa.
2013-11-20

  Lars Hedlin
Jätte bra och insiktsfullt
2013-11-20

    ADI Nehlin
mycket tankeväckande text
2013-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt