Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt kom till när jag var i yngre tonåren.


Skärvor

När jag var liten hade jag mig själv i en liten ask.

Något omedveten om att den fanns där, men ändå kände jag vad jag ville.

För inte så länge sedan tappade jag den lila asken.

Den föll och gick i tusen bitar.

Först märkte jag inget, livet flöt på som vanligt.

jag upptäckte det efter ett tag.

Började leta, vända ut och in på varje skrymsle och vrå.

Men mitt letande är meningslöst.

Jag visste att jag aldrig skulle hitta den hel igen.

Men någon gång då och då har jag hittat skärvorna, på de mest oväntade ställena.

Då limmar jag varsamt ihop dem.

Skärvorna av mig själv.

Kanske blir jag hel någon dag.

Tills dess är det bara att fortsätta leta.




Övriga genrer av EmelyB
Läst 500 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-19 20:59



Bookmark and Share


  Lilla Bambun
Det här känns i hjärtat. Att leta och leta efter bitar man kanske aldrig kommer att hitta.

Jag brukade tänka tankar om en bubbla, som man spräckte sig ur. Och nu, nu har jag tankar om ett pussel. Pussel och glas som splittras.
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

EmelyB
EmelyB