Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månens förflyttning

Staden vilade i ansvar och dess
färg som vid en första anblick
varit röd var nu skarpt lila

det enträgna visade sig främst i
dess klocka. Den som efter hand
badade i skenet av kanalen där
ljusets källa blev till månen

det enda ord som tankar hunnit
tänka blev till väntan
lång skarp och frätande

minsta knappnål hade dödat hopp

men om man såg kjolens veck
allt mode var kvinnan lutandes
över bordet vem som helst

jag tänkte mig en tillblivelse och
att det kanske varit jag jag lutad
jag visan den som varje sekund
rör sig över vattnets svarta yta

kanske var vi mod





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-20 06:31



Bookmark and Share


  Chorin Raphael
Riktigt fint, respekt!
2013-12-04

    ej medlem längre
jag tänkte mig en tillblivelse-frasen är mäktig. gillar strofernas ihållande rytm, att man kan läsa hela strofen i ett enda tag (utom andra). ännu ett försök att se bakåt i tiden och förstå det skedda, klä det med alternativ
2013-11-20

  Stefan Albrektsson
Ah, jag vet inte vart jag ska börja... så mycket att kommentera. Väljer en aspekt: Jag förundras över och blir tagen av bilden och kopplingen mellan (i min läsning) andra strofens enträgna klocka som speglas i kanalen och sista strofens "jag visan den som varje sekund / rör sig över vattnets svarta yta"
- och jag kan inte låta bli att läsa "jag visaren ...". Magiskt.
2013-11-20
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP