Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett minne blott

Jag minns hur vi stod på en klipphäll
trettio meter över havet, över allt som någonsin skrämt våra skrala hjärtan
och långsamt ätit upp oss inifrån
trettio meter från vassa klippor
som på ett ögonblick skulle penetrera våra försvarslösa lekamen

du sa ”ett steg till och vi är borta ur den här världen
ett steg till och vi glömmer allt som någonsin har förvällt våra hjärnspöken
och våra tårar kommer drunkna i havet och aldrig plåga oss mer”

din blick blev svartare än havet vi såg ner på
och jag minns hur du sa att allt är förgängligt

dina andetag blev djupare än havet vi såg ner på
och jag minns dina krigsskador på din alabasterhy

jag minns hur oljefartygen sakta gled förbi
likt våra förlorade drömmar
och jag minns en viskning från dina vinindränkta läppar

”allt är förgängligt,
så också vi.”




Fri vers (Fri form) av vindurinn
Läst 420 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-20 18:50



Bookmark and Share


    samole
Du skriver gripande!
2017-04-20
  > Nästa text
< Föregående

vindurinn