Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungkarlslyorna!

Dessa har jag fallit för
snyggt inredda inte mycket
saker med krusiduller utan
rena ytor med några vackra
tilltalande ting som tilltalar
själen som ögat.

Inte tunga gardiner framför
fönstret nej tunna skira vackra
som släpper in mycket ljus och ger
även en långt in liggande lägenhet
mycket solsken ändå.

Och massor av krukväxter, kaktusar
som tål att glömmas bort, och vid minsta
vattenskvätt blommar upp med kärleksskott!

Böcker ordnade efter färg, i regnbågsstil
nu har min bokhylla också fått en så´n profil
och folk har sagt till mig: -Så fint det blev!

Och hemmet har en klenod en mysfåtölj att
bara bo sig in, även en så´n är nu min!

Matbord stort och rejält med runda hörn
så man lätt en gäst till kan smyga in!

Och grytor och matlagningskärl så vackra
rustikt sköna utanpå så de kan på
alla matbord stå utan att rätter
behövs läggas över i finare
skålar då, så praktiskt tänkt!

Lyorna verkar vara inredda för att bara
gott få må, få tid över till detta, inte flå runt
för att städa och damma runt en massa
onödiga ting hålla ordning på dem
utan att få vila ut och mest bara
få njuta i och av sitt hem!












Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-21 13:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
bra skrivet!
2013-11-25

    Dan Myrbeck
Trevligt skrivet!
Jag bor i en dito,
tillsammans med
mina husdjur,
dammråttorna!
2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt