Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack till dig som uppmanade mig att skriva den här. Tack TQ! Tack också till Alexander Fleming som gjorde det här möjligt att den här pojken lever än idag.


Penicillin

 

 

Uppfinningar till gagn för mänskligheten 

har kommit 

tack vare duktiga människor.

Ibland har det varit tillfälligheter

till och med en slump.

 

1928 fanns det en man 

som åkt på semester 

kom tillbaka och märkte

en bakterieodling med mögelsvamp.

Runt omkring bakterierna 

var det rent.

 

Penicillinet hade kommit till världen!

 

1946 var en 9 månaders pojke

nära döden,

hjärnhinneinflamtion.

 

Tänk att skulle det inte 

varit semestertid.

Skulle jag inte kunnat skriva

det här.

 

För den pojken var Jag!

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-23 21:05



Bookmark and Share


  Tess74
Så lite så! Så otrolig story tycker jag, värd att skrivas ner, och du gör det bra! Faschinerande
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP