Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hård, skrapad yta

Min yta det är en hård, skrapad yta
en jag sätter på mig när jag vet att jag är sårbar och utsatt
en när jag vet att jag är den skyldige för att vara dum
och inte orkar konfronteras
jag gömmer mig bakom min mjuka sida

gömmer mig
och går bortom allt jag tror på
jag förstör relationer
börjar ogilla människor
så starkt att jag nästan hatar

det är stunder då jag suktar att göra efter att vara den som beter sig värst
som springer bort från relationen mest
som stänger ute alla som egentligen verkligen betyder något för en
när man inte orkar bry sig ett f*n om vad som händer
när man krossar allt man kommer åt
och klipper alla band
för att sedan springa bort
och passiv-aggressivt söka uppmärksamhet
på subtila, diskreta sätt
för man vill att den andre ska nå till en först
för försoning

man skrapar fram den hårdskrapade ytan
filar på den sandade masken och tar på sig
leker en lek
använder sin fasad
leker med livets relationer
med livets kärlek
med Kärlekens liv
med kärlekens brand
man leker en farlig lek
som till slut blir mer än en lek
som blir verklighet
en mörk verklighet
ett svårspelat spel
ett intensivt spel

den mjuka sidan kommer då sakta fram,
tårarna likaså som dolt så fint under den hårdskrapade ytan
då allt bara handlade om ytlighet och falskhet
men nu kommer ännu insidan och det äkta och rena fram igen
ens sanna jag

men om det är så här omoget man håller på
kanske det inte är meningen med något egentligen
varken meningen med något seriöst
eller någon mening med livet alls

man kanske ska bete sig såhär
och leva i en svartvit-värld alldeles för sig själv
leva i en antisocial värld
och bara sprida glädje när man får tillfället
medan man själv lever i mörkret
och tar det i sig själv
hanterar det
genom att blöda i tankarna
blöda i ord
begå tankesjälvmord
begå ordsjälvmord
tanke för tanke
ord för ord

där kan man leva i sin dödsvärld och sen leva i den verkliga levande värld
i alla fall låtsas
jag vet ju hur jag lever
jag vet hur man lever i en värld där man upplever lycka
men i min egen värld ska jag behålla smärtan och sorgen

***
Min hårdskrapade yta
som döljer en mjuk insida




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-24 02:15



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Ouuååååaaahh!
Det där var ju klockrent!

Ajajajaj...
Är med dig i varenda bokstav.

Tusan så bra du har plockat fram och satt ord på detta!
2013-11-24
  > Nästa text
< Föregående

jamming223