Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nå´n upplösning blir det väl...

I Ica-Kuriren för ett tiotal år sen läste jag
att i vin finns allt möjligt även gelatin och
för att få fin kulör på det röda vinet blandas
också andra röda safter in...

Denna information tog jag upp med ett
vinprovargäng som helt plötsligt dök upp i vårt
sällskap en gång. De sa att de hade aldrig hört talas
om något så dumt! Det står ju på flaskan i klartext
vad vin innehåller. Vad jag säger är ju skitsnack,
hade det fyllts på med något annat än bara druvor
i vinet, så måste det innehållet deklareras på
flaskan! Det är lag på det! Visste inte jag det?
Jag skall inte tala i och om något jag inte
begriper! Men jag fortsatte att det är
ju en del som mår så dåligt när de
dricker vin, tål det inte. Druvor tål de men
inte vin som sägs vara gjort på endast
druvor det tål de inte, så då måste ju vin
även innehålla andra okända ingredienser...

Då reste sig en vinprovare upp och
skrek rakt ut till mig: -Tig för f-n...

I lördags såg jag på TV hur det rullade fram
på teverutan, en innehållsförteckning så
jättelång, jag undrade vad detta var:
Jo det som vin även innehåller olika tillsatser
som kan vara till nackdel för vår hälsa.
Och vinbryggarna har t o m fått lov att
undanhålla oss vinköpare den informationen...

Tidigt nästa sommar är jag bjuden på en till-
ställning där jag vet redan nu att mannen
som skrek att jag hade fel, han har tackat
ja han kommer dit också...

Intressant! Ska det bli! För frågan sägs ju vara fri...
Och jag kan ju inte låta bli...

Då kommer fortsättningen här...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-25 13:21



Bookmark and Share


  ULJO
Laäsvärt och iotressant
2013-11-27

  Lars Hedlin
JA en text som du förmedlar bra
2013-11-26

    ej medlem längre
Hemligheten ligger i just den delen: "Och vinbryggarna har t o m fått lov att
undanhålla oss vinköpare den informationen..."
Alla stora företag satsar miljoner på att SLIPPA lyda innehållsförteckningen. Jag har slutat tro på dessa små 'dikter'.

Bra text! Ge dig inte!
Alltid retar det någon!

Bra text med mycket dagsvärde!
2013-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt