Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi sticker in med det här så mycket 2013, tillbaka till huset? är det inte dit vi skulle? var det inte resans mål trots allt?


Eld och is

Nu förstår jag din förtjusning över fotot som vi såg
Nu kan jag sammankoppla fotot med din senaste våg
Du förskte säga det med ord, det som modelen hade på tungan
Kanske minns jag fortfarande när vi ses i sommar vid gungan

Det rostfria stålet i mina blickar, värmen som du väcker i mig
Och jag har funderat en hel evighet på vad jag skulle göra nästa gång som jag träffar dig
Du som visat mig en helt ny värld, jag som levt i en värld av rosor och ris
Nu har jag sett din värld, dina drömmar vibrerar i en värld av eld och is

Det rann tårar av åtrå, det var tårar av is som smält mot din pulserande nakna hud
Allt som du ville ha sagt hörde jag då du dandes utan att säga ett ljud
Jag förstod inte oavsett vilka ord du använt, jag kunde bara förstå när jag såg det själv
Våren bär olika masker, det är skilnad på ett porlande dike och en brusande älv

Det är vinter ute, det är värme inne, band av siden håller dig kvar i ditt rus
Bitarsprängs fram då morteln jobbar stötvis i skenet från levande ljus
Din njutning är ovärderlig därför är det meningslöst att fråga om min nåds pris
Du har visat mig ett anat liv, du lever mer än nogonsin i en värld av eld och is

Alla bilder flimmrar förbi, de har funnits där hela dagen och förresten längre än så
Det var bortom din kontroll, det levde sitt egna liv, du vars textmeddelanden är grå
Vi kunde vila och se hur det kalla fick liv och hur det varam tog emot det våta
Jag hade aldrig kunnat förstå om jag inte drunknat i dina ögon som var rusigt kåta

Fyra bokstöver och så en kombination av ord borde ge en tydlig bild
Motpolerna gjorde allt, jag studerade varje skeende, jag varnärvaron påtaglig och mild
Stiltje på öppet hav, stormar över polerna, ett skälvande andetag är mrökrets bris
Redan för femton år sen fanns jag precis som byggde en dröm av eld och is

Mina fingrar tog ett stadigt och bestämt grepp och jag siktade in mig mot knutar
Ditt motstånd hade brutits ner medan vattnet rann vartän det lutar.
Det var som om jag såg för första gånge, och jag gillade verkigen det som jag såg
Möjligheterna var oändliga, jag njöt av att se dig skakade i det våta där du låg




Bunden vers av PPQ
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-25 19:53



Bookmark and Share


  queenia
har läst framlänges, baklänges, styckevis, och betagits av skönheten kraften i dina ord. Tack.
2013-11-25
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ