Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är detta verkligen möjligt...

Jag väntade på ett brev ifrån en vän...
Det kom inte...

Så kom det ett krav ifrån posten att jag
hade fått ett brev tillsänt mig, men det hade
inte full täckning för portot, det saknade av-
sändare så ville jag ha brevet fick jag betala
rätt avgift + expeditionsavgift och sätta in det
på deras bankgiro... Betalar jag inte denna
summa skickas brevet till Post & Telestyrelsen
och blir obeställbart enligt Postlagen!

De lägger alltså beslag på mitt brev!

Jag berättade för vännen om brevet från Posten.
Men hon sa att hon satt på dubbelt porto
på sitt brev, ifall det var för tungt för bara
ett frimärke... Så detta brevet hade
hon inte skickat...

Jag betalade summan!

Idag kom det beslagtagna brevet till mig!
Jag kände igen min väns stil direkt!

Det vägde 14 gr! Det var frankerat med två
frimärken á sex kronor. Ett brev upp till 20 gr
kostar 6 kr att skicka! Hon hade betalt 12 kr!
Hon hade betalt för mycket! Sen begärde
de mer betalt av mig + straffavgift!

De pengarna jag har betalt in till dem
skall jag be att få tillbaka!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-25 21:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA där ser man....
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt