Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hemligheten som aldrig var någons hemlighet


Det gör ingenting att du inte vet

Jag vill leka med elden

kreationens ljus.


Jag vill göra det med dig.


Och om allt vi har är ord, kan vi leka med meningen.

Och om de tar ifrån oss orden, har vi färgerna.

Tar de färgerna så har vi jord

och till deras fasa ska till och med de vita maskarna

ge formen av livets subtraherande konst.


Gyllene snittet i ett leende.


Jag är din son

och jag ler genom regnbågen

genom stjärnorna och solen.


Mitt samvete är inte rent

det är lite fullt av syndigt klotter som en offentlig toalett.

Men du


jag tror på dig

och jag dömmer inte,

jag förstår, retas,

men förlåter, utmanar men

dömmer inte.

Drömmer inte.


Jag är vaken

se rakt in i mig.




Övriga genrer (Översättning) av Aftonvännen
Läst 427 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-25 22:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänk så 'nytt'igt' det är att läsa andra texter än sina egna. Det är som att se på andras tavlor än sina egna. Som att gå längs en kaj eller vandra en stig i skogsmiljö, behovet av andra intryck än ens egna vanliga är som ett äventyr i sig.
2019-06-06

  Nanna X
jag vet inte om det är julskyltningen som spökar
men jag tänker lite: texten som ikon
fast Maria borde väl haft lite koll på graviditetstecknen?
2013-11-26

  Linda CH VIP
Fin! Gillar den uppstudsiga feelingen i texten.
2013-11-26

  Nanna X
gillar leken
men det är något ojuste med hemligheten
2013-11-26

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-11-26

  Carina Bendix
Vackert!
2013-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Aftonvännen
Aftonvännen