Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndag. Natt. I det mörka köket.

Jag knäckte alltid söndagens hårdkokta ägg mot mitt huvud då jag var barn.
Precis som jag gör denna natt då jag står i mitt mörklagda kök,
med födelsedagstäcket virat kring vinmelerad kropp.
Och då färgen värme är utbytt mot skam.

Ljuset som svänger sig genom kökpersiennen tecknar skuggor på min vägg.
Jag följer svarta minnen i dess linjer.

Diskbänksblues upplevs åter.

Sakta skalar jag ett ägg.
I skuggan av gårdagens hopp.




Fri vers av Virvelvinda
Läst 294 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-11-25 23:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du för mig in i ett mörkt rum fyllt av skuggor och berättar naket hur Du upplever tillvaron. Det blir en stark upplevelse som stannar kvar.
2017-11-12

  Drömfångare
Djupt och en smula vardagligt på samma gång :)
2013-11-29

  Lars Hedlin
Känslofylld och stark!
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Virvelvinda
Virvelvinda