Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
spraketsnabelasverigesradiopunktesse - bara en fingerövning, ett uppslag, blir kanske riktigt text en vacker dag


Gustav Wasas fel...

frågedelens insändarfrågor

får språkintresset att flamma i lågor

 

la(du)gård - området utanför fähuset

språkprogram räfsar i hjärngruset

betyder idag själva lagårdshuset

och stackars Gustav Wasa görs till skurk:

han ändrat på tolkning av ord i min burk

 

bitti och bittida knäppgök i kök

tar sig en knäppare mitt i allt stök

 

efter frågedel följer tvåspråkighet

om mitt första, mitt andra,  hur min identitet

blir skev när ord inte infinner sig för att

de inte används under ett annat språks hatt

 

en förlust för vem?

för dem

som samlas kring smala

språkbruk - en domänförlust,

manifesterad identitetsförlust

kantänka, när ord inte hittar hem

inte suveränt kan kvala

i en annan språkkultur

 

som om inte enspråkiga någonsin

skulle leta ord som gått i spinn?

 

 

2013-11-28  12:20

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-28 11:22



Bookmark and Share


  petter rost
En fingerövning som kommer att kunna spränga spalten med frågor och svar om de nu några har. Här går du ju faktiskt nästan lite upp i spinn, se bara till att inte försvinn
a
...
2013-11-28

  erkki
Låter som skön avkoppling bakom tangenterna. Det behövs ibland, och det smittar.:)
2013-11-28

    ej medlem längre
en ekviibristisk lek med orden som du så väl behärskar…applåder
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP