Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång en kvinna...

De var en gång en kvinna
med bössan käckt på svaj
hon hette rara Ninna
och hade fått medalj
i samling rikt begåvad
vars skramling på partaj
det gav som förr väl lovad
utdelning till thai, thai...

Uppå gatan, samlarna gå
uppå himlen, stjärnorna spå
att i bössan det faller en peng eller två
bössan den är följande på.

När Ninna bössans mäster
höll fram burk kom ju Kaj
han henne sträckte rester
av lön kvar i kavaj...
Hon allas blickar nådde
hon blev en samlarhaj
av bössans tyngd hon mådde
när slant blev hjälp till thai.

Uppå gatan, samlarna gå
uppå himlen, stjärnorna spå
att i bössan det faller en peng eller två
mössan tas av det bugas då.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-28 21:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skrivit!
2013-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt