Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stå på dubbad sula

Korridoren är kort
golvet halt,
väggarna varma
men utan intryck.

Det finns spår av känslor
som hindrar,
som triggar
det du trodde
var dina känslor,

men du äger
bara betraktarens ögon.

Var tunnel
har en öppning
mot ett mål,
har en avsikt,
att hitta slutet.

Det tar tretton sekunder,

igen och igen

Du skriker...

Vill ha,
vill mer,
vill veta varför.

I ett steg till höger
genom dörren
finns den kroppsliga värme bland gröna löv
du längtar efter.

Solstrålar…

som ett plåster
på dina ögon.


Men korridoren
räcker inte hela vägen dit,
dit där varma väggar byts
mot solens värme.

Du vill inte halka omkull där ute,
så du tar en vända till,

bevakar…








Fri vers (Fri form) av Leif Furstedt
Läst 366 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-29 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt