Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det odelade elementet

En vinternatt
Jag kör hem tvärs genom landet
Världen utanför
består av två urämnen
det yra mörkret
och den täta snön

Reflexerna är vägkantens
undflyende viltögon

Ett par händer kommer
plötsligt bakifrån
håller för mina ögon
och frågar
gissa vem?

Jag griper stadigt om ratten
medan rösten ekar
och svarar

I begynnelsen var ordet
ordet kom till mig
och stannade kvar

Bara profeter och poeter stoltserar
med snarlika berättelser

Jag vägde dem på tungans vågskål
och knöt ihop dem i finstämda fraser

Ord som inte betydde något
eller symboliserade något
ord som slogs för friheten
att få vara just ord
ord som inte ville bära etiketter
Inte subjekt eller objekt
och inte heller behagade
inordna sig
i en sats eller bisats grammatiska ok.
ord som inte ville yttra sig
ord som inte ville böja sig

Du är ordet
det tysta ordet
det odelade elementet




Fri vers av Namdar Nasser
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-30 16:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Namdar Nasser
Namdar Nasser