Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodin fungerar perfekt till Irmelines text


Nu tändas tusen juleljus

Nu tändas tusen juleljus
fast världen står i brand
och rymden fylls av eterbrus
som granskar varje land.

Vi är en liten trött planet
som långsamt smälter ner
till trots att alla bättre vet
och Storebror oss ser.

Vi tömmer ymnighetens horn
och rapar tillfredsställt
men ser i TV-monitorn
hur andra dör av svält.

O, stjärna över Betlehem
fyll våra julpaket
med omtanke om alla dem
som tärs av maktlöshet.

Till varje hjärta varmt och vänt
sänd du en stråle blid
som sträcker sig förbi advent
och bortom juletid.

Irmeline

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 986 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2013-12-02 15:31

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Per Blomqvist
eterbrus, like! fint jobbad text.
2013-12-04

  Åse Tropp VIP
Du skriver det vi alla vet men det är bra du som sjunger ut, härligt!
2013-12-03

  Minkki VIP
kan man annat än hjärtsmälta inför Irmelines advent...
2013-12-03

  Carl O Andersson
Ett Upprop som borde tryckas på Första Sidan i ALLA Tidningar
2013-12-03

  Maria Sundelin VIP
Gillar mycket.
2013-12-03

  Lärling
Mycket bra!
2013-12-03

  Monika A Mirsch VIP
jag är en tös i hednahös
jag sträcker ut min hand
du tag den så att vi blir två
att jobba för de små
2013-12-02

  lodjuret/seglare VIP
Väl(t)rimmad tidsbild. Bokmärker.
2013-12-02

  ULJO
Så jäklar bra
2013-12-02

    ej medlem längre
Mycket bra diktat av Irmeline, men jag tror nog att du haft en penna med i spelet
2013-12-02

    ej medlem längre
Fan vad bra,har du hört Ebba Gröns version?"Nu släckas tusen männskoliv"
2013-12-02

  walborg
Tack för en riktigt bra julsångstext!
2013-12-02

  Annie b'larsson VIP
Calle, jag böjer mig i vördnad inför detta mästerverk. Sjöng dina verser med den vanliga melodin. Som du sa, det funkade perfekt. Vi borde sjunga Din version ömsom med den gamla. Strålande!
2013-12-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP