Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns en första gången för allt påstås det, det är nog sant... så mycket som jag gjort för första gången här på poeter genom åren tack för att ni gett mig chansen, då kör vi lite poppoesi


Första gången

Vykort i elektroniskt format landar min telefon och lyser upp skärmen
Och jag känner en längtan att få resa, jag vill dit där det finns snö i värmen
Jag vet att det är du som postat det som en påminnelse om dig
Men i själva verket på minner det mig om mig

Du och jag kan upptäcka allt på nytt för första gången
Vi söker sandkorn som vi kan leva med tillsammans med vågor och tången
Vi kan leva ut vår lusta på ett sätt som är få förunnat i en tid som vår
Pröva din tanke, lev din dröm så kommer du se att det går

Det är egoistiskt, det är sant, det är kärlek, det är vad jag vill
Och du är den enda i hela världen som verkligen vet hur det ligger till
Och du vet att jag behöver det, precis så som du
Och jag står här redo, vännen vi skiter i allt och reser nu

Du och jag kan se allt tillsammans för första gången
Vi kan resa världen runt vi kan mötas på perrongen
Vi kan leva ut vår lusta, det mest förbjudna kan vi leva ut
Och ingen kan hindra oss från att vara oss själva, sagan får ett lyckligt slut

Jag har packat väskan med alla kläder som jag vill ha, det måste vara rätt kläder
Och du kanske ser siden bland allt som är skinn och läder
Och du om någon vet vad det är du ser, jag vill och jag vill bara mer och mer
Visar du mig allt så lovar jag at jag ska använda poesi för att beskriva vad jag ser

Du och jag kan visa varandra allt för första gången
Vi är fria ingen av oss är längre fången
Vi kan leva ut vår lusta precis som vi vill, ingen annan kan stoppa oss
Vi vill älska, vi väljer drömmar i stället för att slåss

Alla är så modiga bakom sin skärm, men vi kräver bild, vi kräver en röst
Vi vill se världen med egna ögon och vi ska res fram till nästa höst
Vi ska leva nu, inte överleva nu, för vi vet inte om vi är döda kommande dag
Leva sina drömmar, drömma sina drömmar, först nu lever jag




Fri vers av PPQ
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-02 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ