Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi värmer väl upp så här


När jag står här

Jag går genom gången och jag tycker väggarna tycks sträcka sig efter mig
Och jag vet att det väntar, jag vet att det börjat röra sig
Jag sväljer lite lugn ur flaskan med vatten
Och jag vet att jag kommer kliva fram i ljuset framåt natten

Förs allt ljus på dig, allt ljus ska dränka dig och blända dig
Jag vill nå dig med mina ord, men jag vill inte att du ska se mig
När jag står där då har jag gjort mitt val, då gör jag det fullt ut
Och jag vet att vi båda ska vara där, att vi ska vara på samma ställe när orden tar slut

Det är här jag brukar återfinnas då jag gått vilse eller hämtat kraft
Ska jag stilla min hunger, släcka min törst med smaken av dig i form av nypressad saft
Jag vill bara stå här och låta orden röra sig bort från mig i förhoppning om att nå dig
Och jag vet vart jag har kommit, och jag vet vart jag är på väg och du kan få följa med mig

En till, jag är inte där ännu, men jag är på väg, fortfarande vill jag se allt ljus på dig
Jag älskar att se dig, kvinna, till kroppen är du främling, men till själen finns ett minne i mig
När jag står där då har jag gjort mitt val, då tänker jag inte kliva av
Det här är vår natt om det så innebär att gryningen som skall komma blir min grav

Jag vet vad jag gör här, och jag vet vad jag söker, en publik, en scen
Och jag har gråtit klart för kvällen då timman är sen
Då kan jag finna kraft nog att åter kliva fram och stå där i brännande ljus
Och jag byter gärna mina ord i natt innan jag somnar mot några timmars rus

Du har dina problem som blir grubblerier, och jag har mina lösningar, kanske passar dom dig
När tiden är mogen för det får du dom, det är då ljuset plötsligt träffar mig, då ser du mig
När jag står här då har jag gjort mitt val, då har jag kommit fram till mitt beslut, nu väljer du
Men det finns mer än ord, jag vill att det är det andra som tränger in i dig nu

Jag ser inget, jag ser inte någon, så träd fram, kliv upp så jag kan se dig
Kanske finns det något i ditt kvinnliga hungriga varande som frestar mig
Och ja vet inte vart jag ska sen, men kanske vet du något ställe som vi kan rymma till
En plats där vi kan mötas precis så som våra själar och kroppar vill




Fri vers av PPQ
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-03 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ