Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet som fanns

I skogens stuga hittar man
en avtäckt stubbe
som glimmar av trådar
trådar av något smalt
en tråd som gav svar

Det fanns sådana i skogen
en annan hittades i ett dunkelt konkav
det gav ett djupt läte
något som senare skulle glömmas
av dom som en gång i tiden passerade

Men intet dom som lät sig ljummas
ljummas i vatten som grävdes djupa
så mörkblått svalt som det var
inte en intensiv kyla
utan ett svagt kall av något annat

Det gav ett svagt surr
någonstans där borta
av något litet som fick plats i det där snåret
man kunde inte veta
förens man såg det
men svårt var det

Nu för tiden kan man se det
för solens guldglimtande strålar strilar
in genom trädens armar
det hjälpte en att fånga upp en skymt
det gjorde en tillfreds
för ett tag




Fri vers (Fri form) av typså
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-03 19:37



Bookmark and Share


  Mona J.
Dunkelt, mystiskt och väldigt vackert, som en trollsaga jag inte riktigt får grepp om men som trollbinder...
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

typså