Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
400 läsningar på "en god jul i stugan" 34 på poeter så där resultat efter första kvällen.


Bilder av dig

Jag sitter med en kopp te för första gången på hundra år
Jag sitter och färdas på min resa mot grått hår
Och jag försöker göra planer, men det vill sig inte riktigt
Det är som om det är hopplöst fast jag känner att planerandet är viktigt

För allt jag ser är bilder av dig, din nakna hud
Bilder av dig i kortkort och stövlar, utan trosor, min gud
Och jag vet att vi ska ses i morgon och jag kommer tomhänt som det nu ser ut
Och jag kommer utan sömn, för bilderna av dig i mitt inre tar aldrig slut

Jag spelar musik medan jag går genom ett dunkel som värmer mitt hus
Jag har försökt skapa värme och försökt bränna rester av sorgen då jag tänt levande ljus
Jag har satt upp hållplatser, platser som jag skulle vilja uppleva innan jag dör
Och så sluter jag mina ögon för att blinka bort det som jag aldrig rör

För allt jag ser är bilderna av dig, alla bilder som jag önskat mig
Var och en av bilderna är specialkomponerade och utgår ifrån dig
Jag har beställt dem alla, även om du då och då fått fria händer
För du vet at jag gillar det jag ser, du vet att det är sådant som gör att jag tänder

Och jag har lovat dig att vi ska ta ett varv på stan när vi ses nästa gång
Du valde själv den korta fast du kunnat välja de som var pryd och ordentligt lång
Ändå var det små detaljer i det stora hela som hamnade på mitt bord
Och varför pratar vi om det ens, ingen av oss skulle beröra ämnet med ett ord

För allt som jag ser är bilder, den ena bilden efter den andra
Och nu byter vi bilder på oss själva med varandra
Och utifrån de faktiska bilderna skapar jag egna inre bilder på egen hand
Och jag undrar vad du gör med dina bilder i din fantasis land

Det är ett första steg, tiden höll på att ta slut
Det som malt i min skalle var tvunget att få komma ut
Och det fanns inte så mycket mer att säga sen
Jag behöver inga planer egentligen för du har ödet i din hand min vän




Fri vers av PPQ
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-04 08:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ