Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
väldigt mycket poppoesi i den här texten, ganska typisk mig


Då påminns jag om vem jag är

Kom hit och sätt dig ner, kryp upp i soffan med en kopp
Låt det som finns nu utan förhållande till tid smeka din kropp
Den där plattan ligger fortfarande framme, kanske för vår skull
Nu när gräset fortfarande växer lite till, när det ännu är mer grönska än mull

Det är då jag verkligen påminns om vem jag är
Det kommer till mig när du finns här
Och jag blir glad av att veta, av att känna så
Det kanske bara händer när vi är tillsammans vi två

Nu när fukten i luften som solens strålar precis har kraft att smälta
Se på mig då allt det andra som finns bortom oss precis ska välta
Jag vet precis, det är så klart i tanken, jag tror du kan läsa tankarna mina
Och tystnaden får vara det som välkomnar, öppnar upp för allt det där du fina


Det är då jag verkligen påminns om vem jag är i grunden
Alla tecknen tar plats och fyller stunden
Och jag tror att det kan ha att göra med dig, det kan vara så
Det händer då vi är tillsammans, bara vi två

Sittande, längtandes, tänkandes och jag ville älska med dig då
Kanske vill du älska nu, det är första gången på länge som jag tänker så
Men jag gillar tanken, det ser du nog, det märker du nog
Jag nådde dig där på ett café vid torget, du lockade ut mig, lockade mig vilse i närmsta skog

Det är då jag påminns om vem jag är som människa, som själ
Då syns alla tecken som stjärnor , jag känner det så väl
Och jag är så säker, jag vet bara att det är så
Och det är vi, et är du och jag, det händer bara då det är vi två

Den där tanken som vaknar till just den plattan, den där längtan efter att känna din kropp
Just din kropp som jag varit nyfiken på sen vår första kopp
Tio år och kanske mer där till, men ändå känns det lika nyss som låttexterna som är vi
Just denna platta är vi även för dig, och du har inget behov av att svära dig fri




Fri vers av PPQ
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-05 07:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ