Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synd


Synd
.... att du inte vill läsa
mina texter,
fast du läser det här

och än mindre
bevärdiga dem
med en kommentar

jag tillhör de alltför ofta
förbisedda,
ett original bland kopior
väcker inte kopiornas
intresse


... hur applåderar man
med en hand,
frågade zenmästaren

de flesta applåderar
inte alls, replikerade jag
och det kunde han förstå,
sade han skrattande

Du måste ha uniform, du också,
sa han.
Då marscherar ni blinda.
Tillfälligt lyckliga. Trofasta.

Nollor på rad tror alltid de
har ett värde, men glömmer
det måste vara en annan
siffra i täten.

Du är en sådan siffra
men ingen saknar den.
Än. Och förmodligen aldrig.
Åt detta skrattade vi båda,
men jag med tårar i ögonen.









Fri vers av Delilah Juno VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-05 18:18



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Känns så in i märgen igen!
2013-12-05

    ej medlem längre
Originellt och tänkvärt, olikt dina andra texter.
2013-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP