Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
helt rykande färsk


Vinner mark

Det låg som en hinna av sammet och plast över det sanna
Och jag tog en cigarrett under tiden som jag bryggde dagens första kanna
Och världen drog över sig ett täcke av snö och somnade om
Och jag skapade små bilder av henne långt innan hon kom

Och jag tror att tanken plötsligt började vinna mark
Jag tror att någon expert pekade ut den sanningen på mina fyllda ark
Men det är ett faktum som man ställs inför, något man bara får hacka i sig
Det är så svindlande lyckligt de är poppoesi som bubblar upp inom mig

Jag hade problem med att samla ihop mig, jag ville fladdra i väg ytterligare ett tag
December var mest natt, december var mest elektriskt ljus och just inte mycket till dag
Det var svårt att tänka sig, det var svårt att ta till sig
Lite märkligt att något sådant skimrande skulle ha något att göra med mig

Och jag tror att tanken, känslan plötsligt började vinna mark
Det var lite nytt men ändå bekant, det var i sitt varande både mustig och stark
Så jag släpper fram det låter det infinna sig, ta plats och finnas
Samma sak varje år, samma lust leka, samma känsla varje jul så vitt jag minns

Jag stod och sorterade mina rakvatten då jag fick ett textmeddelande från dem
Jag trodde jag skulle falla omkull när de skrev att de planerade att komma hem
Och jag hade bokat tid med mig själv de där dagarna då världen skulle stå still
Kanske hade jag tänkt att lyssna på lite pop för att ta reda på vad jag egentligen vill

Och jag tror att tanken fick fäste, jag tror den började vinna ny mark
Med ytterrock och fraser klädde jag mig och tog en promenad i närmsta igensnöade park
Det var rykande färskt det var dagsaktuellt och ändå så mycket förr, samma nu som då
Jag lovade att svepa med mig det när jag väl skulle ta tag i min lycka och gå ut och gå

Jag föreställde mig att min värld var som en snöglob, snöfall och en värld av glas
En snöglob som skakades om av pop, jag pillade ner ljusslingor i en vas
I ett litet gult och stökigt rum händer allt, där förvaltar jag det som jag har
I ett gult rum blir drömmar konkretare än vad tanken egentligen var




Fri vers av PPQ
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-06 08:57



Bookmark and Share


  Tess74
Love it. Så snyggt
2013-12-06
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ