Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
06.03.14
12.55



Tårar i ökensand



Jag gråter floder

över Egyptens marker
över förtorkat slättland
utöver timade deltan
böljande stränder

genom ökensand
och förbrända oaser
vitkalkad sten
och terrakottahyddor

flämtande andnöd
i dina spår
alla skuggor jag söker
vila i din slöja

i doften av ditt hår
för dina mjuka lår
som steg
fotvalv pressade ner i jorden

sönderslitna granatäpplen
över din brinnande kropp
jag sköljer mina händer
i Nilens kanaler

fattar dina händer
vrider och vänder
en i sänder jag spår
frörika marker i år

vår skörd vill växa
vår innerliga riklighet
som dadelpalmer
bugande för vinden

röd är jorden
som bränner din rygg
svart är din blick
som bränner i min själ

jag tvagar

dina ben
ditt sköte
din mage
dina bröst
din hals
ditt ansikte
ditt hår

min älskade




jag gråter floder

för landmassor
förtvinade lemmar
sönderstekta till aska

förkolnad hud som spricker
flagnar under mina händer
blandas ner i den röda jorden

jag höljer dig i tårar
kysser dina läppar
för att lindra din smärta

bär jag tidvatten
i mina kupade händer
i min mun
i mina ögon

"”Isis!
Hör min bön!
Giv henne livet åter!
Låt ej din make Osiris fånga min hjärtans kär!
Vik hädan Anpu!
Hon är ej din att leda till dödens rike!
Vid Seth!
Jag sörjer över öknen!"


jag vaggar dig
för att föra tillbaka gnistor
förbrännande själsförmåga
inuti din såriga kropp

jag gråter floder




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 1554 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2006-03-14 13:49



Bookmark and Share


  Snöfjäril
vad bra du skriver.tycker om den dikten.
vill gärna läsa mer av dig.
2008-09-19

  Agnes
Hej. Jag har vandrat runt lite på din sida och läst en del texter. Glad att jag fann dig - detta är helig mark! Så du skriver!!!! Alldeles mållös... just denna blev min favorit ... och ja... det finns liksom inget konstruktivt att skriva om den. Den är fulländad!
Bokmärks bums!

Hälsningar Agnes
2006-10-21

    Chogge
Tuuung! Och jättefin! Tack.
2006-07-08

  Ord
Oj...

Vilket flöde.. enormt bra skrivet Tobias !
blir inspirerad av hur fint du får rim och rytm med dig från stycke till stycke
och hur diktens längd faktiskt hela tiden förstärker känslan av sorg..
jag överöses likt av sorgeordens vattenmassor.. förlorar tråden nästintill..
men ALDRIG känslan du förmedlar.. mäktig denna !

Tack såå !

/ Crister
2006-03-14

  Ki
jag höljer dig i tårar
kysser dina läppar
för att lindra din smärta

Älskar
rent
tungt
och äkta

Precis som du är!!!
Vackert vackert vackert

KRAM
2006-03-14

    afrika
nice one!
2006-03-14

  mariann
Oj är allt jag får ur mig.
Vilka rader det är magnifikt och vackert
lite som en saga i förtorkade slättland.
2006-03-14

  Daniel_78 VIP
vad skall man säga,
en poet som sörger och det syns...

mycket imponerade text
2006-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund