Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror att man säga att detta är en subversiv dikt kanske något drag av en metadikt. Eller jag vet inte. Den får stå för sig själv.


Jag drog ett streck mot världen

Jag drog ett streck mot världen
för att markera min okunskap
om alla ord som jag kände till
hittade jag inte det som borde sägas

Det fylldes av uttryck runtomkring
ett svart hål
inom mig
flödade känslor
när jag låg på golvet
och vände min kropp
där jag sökte att finna
det som för alltid blir osagt

I baksätet på en bil äldre än jag själv
när natten utanför
blir skuren av krossade framlyktor
som ständigt kolliderar
med vägen framför

och lukten av
petroleum och slitet tyg
lugnade mig
i en rasande fart
mot destinationen
som jag inte visste fanns

Det svarta himlavalvet såg allt
och vart jag var på väg
där natten fortsatte sin likgiltiga närvaro
för att förblinda mig från allt
runtomkring
där flickor fick äldre mäns blod att rusa
vilt omkring utan att förklara resultatet
av köttets vidrighet
som dansade
bland rökfyllda lokaler
och den maktgiriga överhögheten
som ständigt sökte en storlek
större på sin blodstänkta uniform
bland all världens utblottade skräddare
som sytt igen sina egna munnar
med hoppet och instinktens trådar
som väntade på livet
som snart skulle vara över

Istället låg jag där och undrade
om inte mitt hopp
snart skulle komma till sitt slut
då jag tagit det jättelika klivet
från kärleken och hatets
förmultna bro




Fri vers av Exi
Läst 552 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-03-14 14:39



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
grym, jag fastnade fast den var lång "där flickor fick äldre mäns blod att rusa vilt omkring utan att förklara resultatet av köttets vidrighet" var solklart bäst.
2006-05-29

  Almagrundet
Stark text som balanserar utsökt mellan metaforer och saklighet.
2006-03-15

  yoyyo
Denna var bra
snyggt skrivet
2006-03-14

  Marlene Anna Linnéa
jag blir väldigt imponerad och fascinerad av denna.
var bombsäker på att jag gillar den, redan efter första stycket
det är bara ett så härligt flöde och så mycket tankar!
2006-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Exi
Exi