Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"en god jul i stugan" min julnovell som publicerades 3 december här på poeter har nu haft fler än 10 000 läsningar okej första veckan. Poeter levererade tack för att ni läste och bidrog till de goda siffrorna


17 december

Du går sakta fram mellan hyllorna och ser dig om efter ett fynd
En och annan vara väcker intresse men inget faller dig i smaken vilket är synd
Jag håller mig på avstånd, jag rör mig några hyllor bort
Det gäller att passa på och ta chansen då den kommer för livet är allt för kort

Fram till 17 december så långt kan vi gå
Fram till 17 december har du varit i varenda vrå
Men du stänger inte dörren för att det skulle kunna bli mer
Du säger: "till 17 december sen så får vi ser"

Jag har lagt mig på sängen och tagit plats medan du packar upp
Jag undrar hur sanningen skulle se ut om man betraktade den i en lupp
Varje veck skulle väcka till raviner och skrynklor skulle bli berg
Men det är klart att under tiden hinner universum skifta nyans, helt ändra färg

Fram till 17 december men som det ser ut nu sen får man se
"Men fram till 17 december räcker gott" brukar du säga och le
Du säger att det kanske inte går att gå längre, fast försöka går ju
"Du är mer än villig att att ge det lite tid, att försöka"säger du

Allt går att mäta för den som vill och när man väl börjat får man lätt blodad tand
Du hållet en mätstock eller en almanack i sin hand
Djupet i ditt inre har jag alltid vetat om men för dig tycks insikten vara helt ny
Men när du blir medveten om den sanningen finns det ingenstans som du kan fly

Fram till 17 december, men du lovar inte mer nu
Men du är säker på att fram till 17 december klarar du
Men fram till 17 december njuter du av varje dag
"Efter 17 december finns det andra möjligheter" menar jag

"Hur stort är det, hur djupt går det" frågar du dig själv medan jag hör på
Du frågar:" hur långt in i en annan människas inre kan man nå?"
Jag tänker inte svara på frågor med ord,det är bättre att bara pröva
Du säger: " fram till 17 december vet jag, det är nog bara en fråga om att öva"




Fri vers av PPQ
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-10 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ