Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man ska vara mjuk mot sig själv


Tänd ett ljus för dig själv

Kanske snön faller, kanske är det kallt, det är hur som helst mörkt i kväll
Tänd ett ljus tänk på någon, tänk på dig själv är du snäll
När unnade du dig själv en tanke senasdt, en tanke förtjänar du
Så tänd ett ljus, ett ljus för din egna skull, det är jul nu

Tänd ett ljus för dig själv ge dig själv det i gåva
En önskning som du kan ta med dig till sängen då du ska sova
Något att sova på, något att drömma om
En liten dröm, en liten saga, kom

Lte spritkarameller som fyller din gom, där ute sänker decembernatten sig
Så önska det alra bästa till dig själv, önska dig det som vore bäst för dig
Så lite är så mycket mer än vad man skulle kunna tro då det är rätt natt
Så vad önskar du dig? Ett år från nu och framåt kanske du önskar att det blir fler skratt

Tänd ett ljus för dig själv, ge dig själv lite ljus
En önskning som du kan ta med dig in i drömmarnas sus
Något som du kan somna till, en liten dröm till för dig
Och kanske din önskning slår igenom, så vad ska man önska sig

Det är december och ett år går så fort, tänk att det redan har gått ett år
Det är bäst att man skyndar sig att njuta av det man får
Vad gjorde vi med det år som gick
Vad gjorde vi för varandra och oss själva, njöt vi inte av det år som vi fick

Tänd ett ljus för dig själv, tänd ett ljus för din egna skull
Det har gått sju nätter sedan månen senast var full
December är önskningarna och ljusens tid
Några outtalade ord och sen får julefriden ta vid

Och det finns en vibrerande magi i decmbers mörka natt
Önska åt dig själv ett år fyllt av värme och skratt
Önska dig ett år med gamla och nya vänner
En önsning för drömmara, för allt det som du känner




Fri vers av PPQ
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-11 07:57



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Tycker den här texten är viktig. Du har verkligen fångat den undran som kan finnas inför livet och de önskningar som kanske aldrig blir verklighet men vad vore livet utan drömmar.
2013-12-11
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ