Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befria en fångad dröm

Befria mig,

innan min själ lämnar mina läppar

kroppen får vänta

 

Såg jag syner

 

Kan hjärtat någonsin få vara så tryggt o lyckligt

Jag förärar mig själv ett slag, ett förslag för att andas

Dess solmognads grad ger rysningar som får ögonen att lysa

som en stilla sommardag där måsarna ljuder och 

flaggstängerna smattrar i den ljumma vinden 

som havets glans ligger i aprikosfärgad

mjuk skimrande i spegelblank silkeformation

av solens sista strålar innan stjärnklar natt

Vad är så verklighet?

Fångar sakta mitt egna andetag med handen,

osynligt ut i luften.

Likt en såpbubbla upp iväg,

likt en ballong på äventyrsfärd

mitt andetag, det seglade ut, svävade, upp,

den var på väg ut i frihet 

Jag bara log

Längre än ett ögonblick,

längre än en evighet

från ett vilande blick av det längsta lugn i trygghet som känts

Dem vackra, vackra ögonen som bränns

Som att få sväva ovan sig själv

som ett andetag redo att få komma tillbaks från ett koma

Det var enkelt jag förstog

I ljuset

det vackraste 

av flingor

där vaknade jag.

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-13 14:45



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

En kanon text ju
2013-12-19

  Björn Björkegren/Blue Bear
Fint flyt!
2013-12-15

  Lars Hedlin
Verkligen bra!
2013-12-14

    ej medlem längre
Outstanding!!!!!

RESPEKT
2013-12-13

    ej medlem längre
spektakulär!
2013-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP