Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en flödande, metaforisk text. Finns ingen rätt eller fel känsla.


Som en strippas poledance

Sak efter sak
en ond cirkel
dåliga val

en nedåtspirande
sipprande sprial
som en strippas poledance

först så långt ifrån ytligheten och falskheten av strippans liv
långt upp på stången
sen närmre och närmre
den ytliga
sexuellt hårda
och nakna
verkligheten

närmre och närmre
avgrunden
det smutsiga,
det tunga
och
promiskuösa
"lättfotade"

avskumsstämpeln
horstämpeln

slampa
slyna
fitta

en människa som förvandlas till ett objekt
ett objekt som låter sig utnyttjas och utelämnar sig själv

längre och längre ner på stången

***

likaså gör jag så att jag själv blir sårbart
utelämnad
genom att efterspegla
och gå i strippans fotspår
och "dansa" längre och längre ner längs stången medan kläderna åker av
glider ner längs stången så utsatt

klär av sig mer och mer
sak efter sak
som det vrak jag är

denna del av min själ
är egentligen inte till för någon
att se

men desto längre tid det går
desto naknare blir jag
och det finns ingen återvändo från denna
sårbara utelämning

Varför kan jag inte stoppa mitt trasiga inre från att flöda
och vara ute i världen som ett sår?
Med massor av var
infekterat

Varför måste jag smitta hela världen med min sjukliga och ohälsosamma
"strippdans"
nedåtspirande
sipprande

Finns det inget botemedel mot att vara såhär?

som en strippas poledance




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-11 17:30



Bookmark and Share


  Drömfångare
Oj, vilken dikt! Läser den alltmer storögt...



Måste bara säga att jag känner igen mig i den här meningen --> "Varför kan jag inte stoppa mitt trasiga inre från att flöda
och vara ute i världen som ett sår?"

För min del känns det inte som att det är meningen att man ska stoppa sig själv från att flöda ut i världen. Tvärtom är det något man behöver och mår bra av.

Själen kan ju inte ta hur mycket skit som helst - den måste få avlastas lite ibland.


Förstår du hur jag menar?
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

jamming223