Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi kan väl inleda dagen med den här :D


Man har inget att förlora

Det är som det är, och kanske allt förändras med tiden
Kanske kommer det krypandes bakifrån, och hon var hon och han var riden
Men jag visste redan då jag hörde talas om det, en glöd som ännu inte övergått till brand
Jag väntade på att få lägga fingrarna på det, hålla den i min hand

Man har inget att förlora, då man förlorat så många gånger, då kan man bara vinna
När allt inte är som det var i går, en ny dag, en vacker dag, en ny kvinna
Och man känner igen orden, inget är som det en gång var
Samma hopplösa källa, nya löv men samma sol med samma svar

Och det slog ut allt, jag föll, jag tappade balansen, mina knän skrapades
Och jag vet att jag föll djupare nu, alla drömmars tåg om rånas efter att de kapades
Och det var så självklart, det är sådant som bara händer det bara händer
Och jag snöande in, trasslade in mig i slingor, toner, poptoner som tänder

Man har inget att förlora, det är bara damm låt de gamla insikterna andas och brinna
Allt man förlorat genom åren får en att känna att man har allt att vinna
Då allt gått förlorat förr har det visat sig det är då man verkligen vinner
Och då hela världen rasar runt omkring en själv står man där och bara brinner

Jag sitter och ruvar på skatten som egentligen skulle spenderas, det var ju själva tanken
Men jag har börjat söka sådana som jag så vi blir några som kan råna banken
Jag kan fortfarande sikta och skjuta, men kunnandet i sprängverkan är inte vad den varit
Jag går runt hos granarna och ger dem allt de behöver, de får veta att jag rest, att jag farit

Man har inget att förlora då man förlorat förr, då vet man att man bara kan vinna
Drömmarna är tåg som väntar på en på stationen och man vet att man kommer hinna
Man kan inte se en början eller ett slut, det finns kanske något annat i din nästa kyss
Man har allt att vinna när man reda förlorat allt, då man förlorat nyss

Det upprepades, det upprepas gång på gång, det rullar på utan man gör något just
Och det var bly i asfalten och det var syre i bris och det var bara ärlig ren lust
Så var det då, så kan det bli nu, så kan det vara, så kan det alltid vara
Bara för att det finns ett telefonummer är det inte säkert att någon kommer att svara




Fri vers av PPQ
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-12 08:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tycker om denna
2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ