Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En pojkes undran

Borta i andra länder
säger mamma, att de har en annan färg på sina händer.
Hon säger att de är mörka som natten
och att vissa av dem inte ens har något vatten.

Hon säger att de har det svårt
och att deras liv inte alls är som vårt.
De har ingen skola, inga läxor eller hus
inte ens några lampor eller vanliga ljus.

Mamma säger att jag ska vara glad
att det var dom som föddes där, och inte jag.
Men då frågade jag min mamma:
Varför gör ingen någonting? Nu med detsamma?

Hon suckade bara och gav mig en kram
"Du förstår när du blir äldre, mitt söta, lilla barn"




Bunden vers (Rim) av Amanda Lantz
Läst 352 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-13 00:24



Bookmark and Share


  queenia
kommer vi någonsin att förstå... ?

bra, tankegivande text.
2013-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Amanda Lantz
Amanda Lantz