Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5 tips till hur du överlever tonåren

1. Var dig själv. Sluta fundera så mycket över identitet och börja lev i stället. Du behöver inte vara annorlunda eller vanlig, se ut eller vara på ett speciellt sätt för att bli accepterad. Det behöver inte göras så komplicerat hela tiden. Sluta bry dig om vem du vill vara, bara var den du råkar bli och var stolt!

2. Skippa kärleken. Kärlek är så komplicerat och gör så ont. Du hinner hångla, du hinner älska, det behöver inte vara så bråttom hela tiden. Jag säger inte att du inte får bli kär. Jag säger bara att du inte behöver söka dig till kärleken bara för att.

3. Plugga inte ihjäl dig. Prioritera och skippa de läxor du tycker är mindre nödvändiga. Plugga det som behövs, inte mer. Kom ihåg att koppla bort skolan när du gör annat. Tänk på läxor och plugg i skolan och när du sitter och gör läxor, inte annars. Och låt för all del inte skolan äta upp dig inifrån. Du går i skolan för att du måste och för att det är nödvändigt, inte för att bli ett geni.

4. Ät. Ät kakor och choklad när du är sötsugen. Köp en macka på stan när alla andra gör det. Köp en chokladboll i cafeterian när du är hungrig. Ät skollunchen. Om du vill äta tio fiskpinnar, ät tio fiskpinnar. Du behöver mat för att överleva. Och dessutom; Mat är gott!

5. Bli inte för utseendefixerad. Om du tycker det är kul att fixa håret, shoppa och sminka dig, gör det, absolut. Men försök inse fakta; Det är inte hälsosamt att lägga ner fyra timmar om dagen på ditt hår, spendera tusentals kronor på kläder och alltid vara beroende av en spegel. Det kan spåra ur och bli helt fel. Hundratals tjejer tar livet av sig på grund av samhällets, sin egen och andras extrema utseendefixering.




Prosa av Halvlögner
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-14 22:40



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärt! Hoppas många unga läser detta!
2013-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Halvlögner