Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Peter Garheden. Red. Queenia


Je ne regrette rien

 

Nej.

Jag ångrar ingenting.

Ögonen så svarta
av tusch
rinnande nerför
kinden så  sträv.

 

Livet. Ja livet!
Vad gör du med mig?

 

Smärtan bultar
inom mig. I nuet.
Något därinne, bränner,
dånar, sliter, spänner. 


Gud, min Gud, låt mig
leva igen. Låt mig
åter få dansa och flyga
omkring. Gud min Gud,
låt mig leva, få färdigt.


Jag är ju så rädd.
så rädd, så rädd.



Tänk om jag inte vaknar igen. 
Tänk om det är något hemskt därinne.
Tänk om straffet är uppmätt och utdömt.


Men jag ångrar ingenting.
Absolut ingenting.

 

"Anything goes",
är min lilla lek,
jag lekt och förförts,
på höjd och i dal.


Men aldrig jag ångrar
människor jag mött,
älskat och stött.

 

 

 

 




Fri vers av queenia
Läst 523 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2013-12-15 00:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du delar orden... man känner det onda...
2014-04-04

    ej medlem längre
rädslan kuvas bäst
i goda vänners lag

2013-12-16

    ej medlem längre
Vi är många som håller dig under våra vingar av kärlek. Om du faller fångar vi dig och när du flyger, flyger vi med dig. Du är inte ensam.

2013-12-16

  M M Mannheim VIP
"Var inte rädd" säger Jesus!
2013-12-16

  anits VIP
Så fint skrivet om rädsla.
2013-12-16

    Amisan
Så melodiöst för du fram ambivalensen i livet - om det som tär och tränger och vill ut och rädslan och smärtan att för att låta det brista.
2013-12-15

  Lars E Jönsson
Snygg text om att vara rädd.
2013-12-15

  Maria Sundelin VIP
Låter bra tycker jag
2013-12-15

  louisegirl

Man ska aldrig ångra sitt liv..
Bra förmedlat!
2013-12-15

  Lars Hedlin
bra förmedlat..nej varför ska man ångra sitt liv?? Kram
2013-12-15

  glasblåsarblå
Det är klart att man aldrig ska ångra någonting, det är ju genom de val du gjort, de dörrar du öppnat och stängt som du är den du är idag. Som du skriver ångrar du aldrig de människor du mött, älskat och stött, och det hade ju aldrig hänt på det sättet om du inte levt livet på just det sätt du gjort.

Jättebra skrivet!
2013-12-15

    ej medlem längre
Den här går rakt in o berör starkt.
2013-12-15

  Larz Gustafsson VIP
Ångrar man ingenting så har man problem.

2013-12-15

    ej medlem längre
Ångest och smärta lyser i denna text. Gud är med dig igenom det svåra.
2013-12-15

  SatansSon VIP
jag ångrar det mesta i mitt liv jag. åt helvete med naiv ungdom och godtrogenhet mot bonnfångartyper och storljugare.
2013-12-15

  Angel of love
Nej ångra inte ditt liv du lever, fortsätta vara stark och möt människor som fortsätter ge glädje och styrka.
2013-12-15

  Federico Romano
Jo jag ångrar det jag ej har gjort, men inget annat..
2013-12-15

  Tess74
Fy fan den är så stark och bra och nej ångra inget! Aldrig. Suveränt snygg bild dessutom
2013-12-15
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia