Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kunde spaltas upp till flera texter, men den här blev nu så här..


Mina hjärtan (fundra)

 

 

Häromdagen fick jag ett nytt hjärta

ett grått hjärta med ett stort hål

 

ett stort hjärta med en liten ängel på

en med uppdragna knän,

det lockiga huvudet vilande

på en arm, den andra armen

lagd över skenbenen

 

ett sovande marmorbarn

med krusiga vingar

på en modellerad minnessten

i vilsamt grått

 

en liten blå skål i det grå hålet

fylld med finaste grå sand

 

i sanden ett bivaxljus, påskrött

- en brandsäker lösning inomhus -

för egentligen är väl hjärtat

en behållare för ljus utomhus

att lägga ner på en grav?

 

två enkla graverade rader

i vacker svart kursivstil

ovanför hjärtats spets:

 

Du finns alltid

i mitt hjärta

 

Kanske var det givarens eller konstnärens tanke

att hjärtat skulle läggas på en grav?

 

Det gick inte så.

 

alltför många finns att minnas

när en efter en faller ifrån detta liv

 

nu minns jag dem alla, en i sänder,

inte bara de döda,

alla dem, som behöver ett tänt ljus

 

med ett ljus inomhus

slås en ljusbro

från ett hjärta

till kända och okända hjärtan

 

det hade jag inte tänkt mig

knappast den goda givaren heller

men det är så det blev, för

 

det är viktigt att tända ljus

också inomhus

och i sitt hjärta

 

2013-12-15  14:24

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-15 13:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om denna hjärtedikt.
2013-12-18

  walborg
Så fint att läsa
2013-12-15

    ej medlem längre
Så vackert skaldat!

Bokmärker!
2013-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP