Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självkänsla, är jag som andra, är jag annorlunda och syns...


Människor ser ut som man själv gör

Hon slänger i väg en slängkyss då hon reser sig
Och det råder ingen tvekan om vad det handlar om, åtminstone inte för mig
Hon går bort från bordet och jag vet att hon är tillbaka när som helst
Det är snarare som om drömmar gått i uppfyllelse än att man gått och blivit frälst

Det finns ständigt människor runt omkring en, människor som ser ut som man själv gör
Men har dom också en lista över saker som dom vill uppleva innan dom dör
Lyssnar dom på samma musik, tänker dom samma tankar, fantiserar dom som vi
Och jag undrar om det finns förbjudna hemligheter i deras inre, eller är det vi och ni?

På vardera sida om ryggraden har hon blånader, vid svanken
Och jag orsakar dem, och jag gör om det om och om igen, jag vaknar vid blotta tanken
Hon klagar över att inga trosor i världen kan dölja dem
Hon säger att jag märkt henne, att hon är ägd och blånaderna påminner henne om vem

Det finns ständigt människor runt omkring en, dom verkar se ut som en själv gör
Jag undrar om dom lyssnar på samma musik som vi och sjunger med då ingen hör
Men finns det saker i deras inre som de aldrig yppat ett ord om
Jag kan inte låta bli att fundera över hur mycket gemensamt jag har med dom

Dom flesta försöker gå på gym, de ska på semester och de försöker äta rätt
Jag vet inte vilken lycka som hon och jag skapar men vi gör det på vårt ena sätt
Mina vänner pratar om sina kärlekar, deras kärlek liknar inte min, inte alls
Kärlekens slängkyssar besvarar jag genom att pressa mina fingrar kring hennes hals

Det finns ständigt människor runt omkring en, dom verkar se ut som man själv gör
Jag undrar om dom är medium eller växlar mellan att vara obrytbar och bräckligt skör
Sådana är vi, och det har vi fått bevis på så många gånger, det påminns vi om varje dag
Men i mina ögon är du alltid som starkast då du tror att du är förtvivlat svag

Så jag undrar vad vi ska säga när alla förstår det som några få börjat ana
Vår kärlek får ta över på bekostnad av en och annan irrelevant vana
Det är en förändring som inte går att dölja i längden, oavsett vad du vill
Det finns ledtrådar i vårt varande, det andra får vår bekantskapskrets gissa sig till




Fri vers av PPQ
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-16 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ