Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
julkåseri från 11 dec 2012


Code red. Akutbesök hos psykologen.

 

 

 

-Jaha, du hade ringt i förmiddags. Hur mår du? Är det något särskilt?

- Ja! Jag måste få hjälp! Vill inte, ska inte. FÅR inte fortsätta. Först hade jag tvångstankar länge. Dom hölls tillbaka av att jag visste att det var SÅ TOTALT FEL! Så var det i många år. Sen gick det inte att stå emot längre. Jag gjorde det en gång och sen har det bara fortsatt. 

-Jaha. Mm. Kan du berätta lite tydligare?

- Javisst. Först tänkte jag tänk om alla skulle göra så. Och man har ju barnen att ta hänsyn till också. Vara en förebild och så. Men en sak kan jag säga med gott samvete. Jag har i alla fall lyckats hålla familjen utanför. Men det går ju inte hur länge som helst. Det är nästan så att... 

-Jamen HUR MENAR du?

- Det är nästan så att jag just nu känner lust att bara gå ut. Ta en yxa och...

- En YXA? Vill du att jag hämtar doktorn?

- Nej, nej! Jag berättar ju bara helt ärligt. Gå ut och se ut någon som ingen kommer sakna. Och bara.../börjar gråta/

- Men säg nu! Varför vill du skada någon? Vem är det du vill döda?

- DÖDA? Nej! Jag vill ut i skogen och hugga en gran, ju !?!




Prosa av flygia
Läst 726 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-12-16 14:46



Bookmark and Share


  Anita Hanssen
Där fick ett något rostigt läte sitt fria utlopp. Tack för det (skrattet).
Kul, finurlig och läsvärd!
2017-10-27

  petter rost
H-e så bra!
2014-02-02

  Rozsi.kovacs

underfundigt o du ger läsarna
ett stort leende
2013-12-19

  Flicis VIP
Tackar för dagens skratt. Jag gick på det också och trodde det värsta, i början. En väl skriven text.
2013-12-18

  Schizooliza
Haha... Fy faaan va bra!! Äntligen blev min egen tvångstanke förlöst för vad är väl en tjuvad gran i relation till en yxad....:):)
2013-12-18

  TrollTörnTrappan VIP
Där någon ser rött ser en annan grönt ;) Familjen kanske trots allt borde involveras i begäret före psykologen ;)
2013-12-16

  Federico Romano VIP
Du säger de tolkar..
2013-12-16

    ej medlem längre
Hisklig i all sin trevlighet! Nej, tvärtom! :)
2013-12-16
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia