Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fanns något i det där "hängd kvinna"


hängd kvinna

Bergslagen ligger inför ett uppvaknande, och de som varit med förr minns
Det är en mentalitet som färgat själar så länge, det mustigaste som finns
Ljuset dröjer sig kvar och barfota sträcks kroppen i dess fulla längd mellan golv och tak
Och där ute jagar de vilsna efter det de aldrig kommer finna på närmsta hak

Hängd kvinna och en verkställande makt
En befrielse, en profetsisas uppfyllelse, grunden för denna pakt
En hängande kvinna och en verkställande makt
Och allt genomfördes så som det var sagt

En era av det tomma har flytt, en era av liv har kommit, en ny dag gryr
Det är hennes djupaste längtan, men det är en annan själ infall och händer som styr
Helt bortom all kontroll, helt bortom räddning, och ändå finns det inget slut
En befrielse når kroppen, barfota och naken hela vägen upp, en kropp om sträcks ut

En hängd kvinna, och en verkställande makt
Ett uttryck, ett resultat av hungriga krävande själars akt
En hängande kvinna och så en verkställande makt
Det som komma skall kommer att komma i sin egna takt

En galen vetenskapsman utan doktorshatt som övervakar den hängande kvinnan leende
Tyst iaaktar betraktaren processens skiftningar, noterar alla skeenden
Helt utan möjligheter att påverka det som sker för stunden
Alla skiftningar susar förbi, där står hon till händer och fötter är hon bunden

En hängd kvinna och en verkställande makt
En berusande själ, och en annan som lägger mer på bränsle på brasan och håller vakt
En hängande kvinna och en verkställande makt
Den konventionella njutningen, den påpackade njutningens slakt

Det är något som aldrig pratats om, men något som ger förklaring åt det mesta
När allt får fritt spelrum, när allt får finnas, får plats, när du tillåts ta för dig av din nästa
Det är en värld som inte är till för alla, den hängda kvinnan är dock en av dem som får
Den verkställande makten tar dem båda dit, en blick, finaste du vet att det går




Fri vers (Fri form) av PPQ
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-17 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ