Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har gått från ingentng


Ge mig något om så bara inget

På väg till ingen särskild

och lite med hjärtat i halsgropen

om ens det.


Och själva tanken på det magiska

har blivit signifikant kriminaliserad

så diffust..

att allt äntligen försvinner i en gnista

i en känsla av total trygghet över

att allt verkligen är slut.

Åt helvete slut.

Och sex meter under det.




Övriga genrer (Översättning) av Aftonvännen
Läst 398 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-12-19 19:57



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Att vara aftonvännen
förpliktar

Det är det ena

Det andra är
magin är rationell:
ett leende;
en hand;
ett vackert/vänligt ord eller gest;
tårta i fejan eller på fat

Det tredje är
tryggheten att "allt är slut"
är bara intellektuell/abstrakt

Som alltid är dina texters spänning mellan realitet/transcendens och aktivitet/passivitet spännande.

2013-12-20

  lodjuret/seglare VIP
Även jag har noterat det märkliga med att dö den 31a dec bara för att sedan återuppstå igen efter spöktimmen mellan 0.00 och 01.00 till en som helt ny, ändå samma gamla Bettan, in i det nya året. Så skumt och knasigt det bara kan bli. Fint att du påminner om det, så det blir mer enkelt att ligga i startgroparna.
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Aftonvännen
Aftonvännen