Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt i juletid...


Änglars kör

Hör ni änglarnas klockor
som ljuder i juletid?
Hör ni den saliga sången
om kärlek, ljus och frid?

Vintriga toner som säger
våga älska och älska igen
Skaror av änglar som sjunger
ge din hand åt fiende och vän

I juletid finns försoning
den knackar på var mans dörr
Om du öppnar och denne välkomnar
blir inget längre som förr

Hör nu änglarnas klockor
som ljuder för gammal och ung!
Hör nu den saliga sången
sjungen för fattig och kung!

Ödmjuka toner som sprider
ljus över Världen vid
Stämmor i kör som bär löften
om hopp i juletid




Bunden vers (Rim) av Ulrika Knutsdotter
Läst 218 gånger
Publicerad 2013-12-20 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulrika Knutsdotter
Ulrika Knutsdotter